İçeriğe geç

Bayel Ne Demek

Ambel ne demek?

Daha da kötüsü: Ali’yi Faki’ye yazdırdık, Ambel’i daha da kötü yaptık. (-Gaziantep.) Daha da kötüsü, daha da kötüsü: İyilik yapmaya çalışırken Ambel kötü çıktı. (Hiyam * Nizip, -Gaziantep.)

Beledin ne demek?

Mekke’de indirildiğine inanılan sure, adını ilk iki ayette geçen “şehirler” anlamına gelen el-beled kelimesinden alır. Bu surede el-beled kelimesi Mekke şehrini ifade eder.

Ellam ne demek argo?

Ellam kelimesi “Sanırım” anlamına gelir. Malatya, Sivas ve Kayseri gibi şehirlerde, ellam kelimesi genellikle cümlelerin sonunda kullanılır. “Muhtemelen” ve “muhtemelen” anlamına gelen kelime “elbette” anlamında da kullanılabilir.

Aybala ne demek TDK?

Aybala “ay bala” (TT 32a). “Ay gibi parlak ve güzel çocuk” anlamına gelen kelime, Tercümân-ı Türkî’de kadın isimleri arasında geçmektedir.

Ebleh demek ne demek?

Ebleh kelimesinin TDK sözlük anlamı “aptal, ahmak, budala”dır.

Benal ne demek?

Benal isminin anlamı yüzdeki kırmızı ben olarak bilinir. Birçok kişi tarafından kullanılan bu isim yüzdeki kırmızı doğum lekesi anlamına gelir.

Ebren anlamı ne demek?

sulak alan, kaynak, kaynak.

Heri ne demek maraş?

Heri: Şaşkınlık ünlemi.

Zaar ki ne demek?

Zaar kelimesinin anlamı doğal veya şüphesizdir. Günümüzde en çok kullanılan kelimeler şüphesiz ve doğaldır.

Kaşmer ne demek argo?

Osmanlı döneminde, komik hikayeler anlatarak insanları güldüren kişilere genellikle Kaşmer denirdi. Bu kişilere ayrıca “nüktedan” da denirdi çünkü nüktedanca konuşmayı severlerdi. İkinci anlamı: palyaço.

Umay ne demek?

Umay (veya Umay; Eski Türkçe: 𐰆𐰢𐰖; Kazakça: Ұмай aна, Umay ana; Rusça: Ума́й / Ымай, Umáj / Ymaj, Türkçe: Umay (Ana)), Türk mitolojisinde ve Tengricilik’te doğurganlık tanrıçasıdır ve dolayısıyla kadınların, annelerin ve çocukların tanrıçasıdır. Umay, çeşitli diğer dinlerde görülen yeryüzünün ana tanrıçalarına benzemektedir.

Ay balam ne demektir?

Ay, Azerice konuşmalarda kullanılan bir kelimedir (Türkçedeki “Ey!” gibi). “Bala” “bebek, yavru, güzel” anlamına gelir. Yani “ay balam”ın anlamı “çocuğum, yavrum, güzelim” demektir. Azerice kökenli bir kelimedir.

Beltinge ismi ne demek?

Beltinge Kayalıkları, hafif eğimli bir uçurum alanının geniş bir orta kısmını tanımlar.Beltinge Kayalıkları, hafif eğimli bir uçurum alanının geniş bir orta kısmını tanımlar.

Âmil olmak ne demek?

İslam tarihinde genel olarak memurlar ve özellikle vergi memurları için kullanılan bir terim. İslam’ın beş şartından biri. Uşur vergisini toplayan memur.

Abıl ne demek?

Türk Dil Kurumu’na göre Habil isminin anlamı: Koyun, at, deve gibi hayvanlara iyi bakan kimse.

Ambiyans ne demek kökeni?

Ambience – Nişanyan Sözlüğü. Fransızca ambient kelimesinden ödünç alınmış bir kelimedir ve “çevre, etraf, genel atmosfer” anlamına gelir. Bu kelime Latince ambientia kelimesinden ödünç alınmış bir kelimedir ve “dolaşım” anlamına gelir. Bu kelime Latince ambire, ambit fiilinden türemiştir – “gezmek, dolaşmak” +entia son ekiyle.

Ambedo ne demek?

6. Ambedo. Fiziksel duyuların artması sonucu yaşanan melankolik bir trans hali. Bu durum, yağmurda cama çarpan damlaların şekli, rüzgarın sesi, sokak lambalarının ışığı ve kahvedeki krema gibi detaylara aşırı yoğunlaşmayla kendini gösterir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Şahinbey Escort