Buca Gölet’te neler var?
Göletin içerisinde; 300 kişilik göl kenarı restoran – 600 kişilik göl kenarı salonu – seyir kafe – mangal alanı – şarküteri – amfi tiyatro – piknik alanı – ada kafe & pub – seyir terasları – çocuk oyun alanları – market – bebek bakım odası – mescit ve otopark bulunmaktadır.
Buca’nın denize kıyısı var mı?
Buca, İzmir şehir merkezine oldukça yakın, yerleşimin oldukça eski olduğu bir ilçedir. Sahil şeridi olmadığı için deniz tatili için uygun bir destinasyon değildir. Bu nedenle daha çok tarihi ve kültürel geziler ile iş gezileri için tercih edilmektedir.
Buca’nın en güzel mahallesi neresi?
Buca’da yaşanacak en iyi bölge ihtiyaçlarınıza ve yaşam tarzınıza bağlıdır. Eşrefpaşa ve İnönü gibi sessiz mahalleler aileler için uygundur. Aktif bir yaşam tarzı arayanlar Cumhuriyet mahallesini seçebilir. Manzara ve huzur arayanlar Zafertepe mahallesinde mutlu olacaklardır.
Buca hangi ile ait?
Buca, İzmir’in 9 kilometre güneydoğusunda, Nif Dağları’nın güney eteklerinde yer almaktadır. Yüzölçümü 221 kilometrekare, deniz seviyesinden yüksekliği 38 metredir ve kuzeyinde Yenişehir, kuzeydoğusunda Torbalı ve batısında Karabağlar bulunmaktadır.
Buca’da ne var?
Buca’ya gittiğinizde görebileceğiniz güzel yerler arasında; Buca Göleti, Şirinyer Sevgi Yolu, Yedigöller Parkı, Buca Hasan Ağa Parkı, Protestan Baptist Kilisesi, Kaynaklar Köyü ve Forbes Köşkü yer almaktadır. Eğer Buca’ya günübirlik gezi için geldiyseniz; Konak ilçesinde bulunan ve…
İzmir’de ters ev nerede var?
📍Ters Ev, Buca Göleti, İZMİR. 🏠”Bir şeyler yanlış gidiyor” dedirtecek bir ev.
Buca’nın anlamı nedir?
Iconomos’a göre, burası daha sonra Buca olarak bilinen yerdir. Antik Yunancada KOHI, “kapalı bir açının içi veya altı” anlamına gelir. Modern Yunancada KOHI, GONIA, sonra BUGIA ve giderek BUCA oldu.
İzmir’de nerenin denizi güzel?
Çeşme’nin sıcak kumlu plajları, Alaçatı’nın berrak suları, Urla’nın sakin koyları ve Karaburun’un dalış için sunduğu zengin su altı florası bunlardan sadece birkaçı. İzmir’de yüzmek için birçok plaj var. Ayrıca, İzmir’deki plajların listesi de oldukça uzun.
İzmir Buca hangi semte yakın?
İlçe merkezinde 39 mahalle muhtarlığı ve 4 köy muhtarlığı bulunmaktadır. İlçenin kuzeyinde Kemalpaşa ve Bornova, batısında Konak, güneyinde Menderes ve doğusunda Torbalı bulunmaktadır.
Buca neden ucuz?
Ulaşım Sorunları: Buca’da ulaşım seçenekleri sınırlıdır. Yetersiz toplu taşıma ve trafik sıkışıklığı bölgede yaşamayı daha az çekici hale getirebilir ve emlak fiyatlarını etkileyebilir. Sosyoekonomik Faktörler: Buca, İzmir’in diğer ilçelerine kıyasla daha düşük gelir seviyelerine sahip bir bölgedir.
İzmir Buca’da yaşar mı?
Buca çok kozmopolit bir yer ve çok büyük bir nüfusa sahip. 2002’den beri bu bölgede yaşıyorum. İlçe, Bostanlı, Bayraklı, Alsancak vb. gibi İzmir’deki yerler kadar çekici olmayabilir, ancak Hasanağa ve üniversite bölgesi çok güzel ve yaşanabilir yerlerdir.
Buca İzmir nasıl bir yer?
İzmir’in en popüler ilçelerinden biri olan Buca, hem yerleşim hem de sanayi bölgesi olarak öne çıkıyor. İzmir şehir merkezine yakınlığı ve gelişmiş altyapısıyla Buca, yaşamak, çalışmak ve yatırım yapmak için ideal bir ilçedir. Buca, birçok mahalleye sahip büyük bir ilçedir.
İzmir’in en büyük ilçesi hangisidir?
İzmir’in 30 ilçesi vardır. İzmir’in en kalabalık ilçeleri 523.487 kişiyle Buca, 476.500 kişiyle Karabağlar ve 447.553 kişiyle Bornova’dır. En az nüfusa sahip ilçeler ise 12,94 kişiyle Beydağ, 13.379 kişiyle Karaburun ve 29.205 kişiyle Kınık’tır.
İzmir Buca merkez mi?
İzmir’in doğal güzellikleriyle bilinen ilçesi Buca, şehir merkezine 25 km uzaklıkta yer almaktadır. Antik kalesiyle ünlü yüksek bir tepe olan Kadifekale Dağı, Buca’nın öne çıkan doğal güzelliklerinden biridir.
İzmir’in en uzak ilçesi neresi?
İzmir’in merkezine en uzak ilçesi Kiraz’da düne kadar günlük işçi olarak çalışan kadınlar, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle kendi şirketlerinin başına geçti. Sadece kadın üyelerden oluşan kooperatifin istiridye mantarlarına yurt dışından da talep var.
Buca Gölet paralı mı?
167.000 m2’lik bir alan üzerine kurulu olan Buca Gölet Tesisleri, özellikle bahar ve yaz aylarında İzmir’in dört bir yanından vatandaşların ilgi gösterdiği bir dinlenme alanıdır. Tesise giriş ücretsiz olup otopark mevcuttur. Buca Gölet Tesisleri’nde mangal, semaver, piknik tüpü ve nargile kullanımı yasaktır.
Buca Gölet hangi gün kapalı?
Buca Göleti’nde macera ve eğlence başladı ⏰Salı günleri hariç haftanın her günü 10:30 – 18:30 saatleri arasında açığız.
Buca Gölet yapay mı?
Buca Gölet (kelimenin tam anlamıyla Buca Göleti), Türkiye’nin İzmir kentinde bulunan yapay bir göl ve göl kenarı rekreasyon merkezidir. Buca Gölet ve Park, Buca’nın şehir merkezinde yaklaşık 38°21′K 27°14′D / 38.350°K 27.233°D / 38.350; 27.233 konumlarında yer almaktadır ve 1999 yılında İzmir Buca Belediyesi tarafından kurulmuştur. Buca Gölet (kelimenin tam anlamıyla Buca Göleti), Türkiye’nin İzmir kentinde bulunan yapay bir göl ve göl kenarı rekreasyon merkezidir. Buca Gölet ve Park, Buca’nın şehir merkezinde yaklaşık 38°21′K 27°14′D / 38.350°K 27.233°D / 38.350; 27.
Buca Gölette mangal yapmak yasak mı?
❌Izgara, semaver, piknik tüpü ve nargile kullanımı yasaktır.