İçeriğe geç

Konya Akşehir Rakım Kaç

Konya Akşehir’de neyi meşhur?

Tarihi ve Turistik YerlerNasreddin Hoca Türbesi.Batı Cephesi Karargah Müzesi (18 Kasım 1921)Hıdırlık.Akşehir Evi.Nasreddin Hoca Etnografya Müzesi (1914-Rüştü Bey)Ulu Cami (1213)Hasan Paşa İmaret Camisi (1510 -11)Taş Medresesi (1250) – Fahreddin Ali Sahib Ata)Daha fazla ürün…

Akşehir’i kim fethetti?

Fetret Devri’nde Karamanoğulları’nın kısa bir süre fethettiği Akşehir, 1467 yılında Fatih Sultan Mehmet döneminde fethedilmiş ve Cumhuriyet’e kadar sürecek olan kesintisiz Osmanlı egemenliği başlamıştır.

Konya Akşehir ismi nereden gelmiştir?

Malazgirt Savaşı’ndan sonra Anadolu’nun Türkleştirilmesi sonucu Kutalmışoğlu Süleyman Şah tarafından alınan şehrin adı ve kaderi o tarihten sonra değişmiştir. Nehçet-ül Menazil’e gelen hükümdarlardan birinin çiçekli ağaçlardan esinlenerek buraya “Akşehir” adını verdiği rivayet edilir.

Akşehir’de kaç koyu var?

Akşehir’de 1940 yılında 55 köy olduğu belirtilmektedir. Ancak yukarıda belirtilen nedenlerden dolayı köy sayısı 1980’lerde 44’e, günümüzde ise 34’e düşmüştür. Şu anda Akşehir’deki 34 kırsal yerleşim biriminin 11’i kentsel belediyedir.

Akşehir’in ne yemeği meşhur?

Akşehir’i ziyaret edenler, Akşehir Gölü ve çevresinin eşsiz doğasının tadını çıkarabilir, acıkınca farklı lezzetleri deneyebilir, en meşhur yemeklerinden biri olan etli pide ile karınlarını doyurabilir, Napolyon olarak da adlandırılan Akşehir kirazını, Akşehir’e özgü kirazı deneyebilirler.

Konya Akşehir’in nüfusu kaç?

TÜİK ADNKS verilerine göre ilçenin 2018 yılı nüfusu 11’dir.

Akşehir hangi boydan?

XVI. yüzyılda Akşehir ve köylerinin tahrir kayıtlarında Oğuz boylarından on tanesinin adı tespit edilmiştir.

Akşehir’de kimin türbesi var?

Seyyid Mahmut Hayrani Türbesi, Akşehir’de bulunan tarihi bir türbedir. Türbeye ismini veren Seyyid Mahmud Hayranî, Horasan’daki Alevi Türkmen aşiretlerinden biri olan Kureyşan aşiretine mensuptur.

Akşehir’den ne alınır?

Akşehir LezzetleriAkşehir Hersesi.Akşehir KirazAkşehir Vişne Lokumu.Akşehir Peynirli BaklavaAkşehir Tahinli Pide.Akşehir Tandır Kebabı

Konya’nın eski adı nedir?

Konya’daki yerleşimin tarihi tarih öncesi çağlara kadar uzanmaktadır. Yapılan araştırmalar, bölgede MÖ 6000 ile 5000 yılları arasında bir yerleşim yeri kurulduğunu göstermektedir. Antik çağlarda buna “İkonium” adı verilmiştir.

Akşehir’in anlamı nedir?

Pers ve Helenistik dönemlerden sonra şehir Roma ve ardından Bizans yönetimine girdi. Araplar Akşehir’e beyaz çiçekli elma ve erik ağaçları nedeniyle “Belde-i Beyza” (Beyaz Şehir) adını verdiler.

Akşehir’de kaç cami var?

İl ilçeleri arasında Ereğli’de 193, Akşehir’de 146, Beyşehir ve Çumra’da 141, Seydişehir’de 127, Bozkır’da 121, Ilgın’da 118 ve Cihanbeyli’de 104 cami bulunmaktadır.

Akşehir’in neyi meşhur?

Akşehir’de Gezilecek Yerler: Nasreddin Hoca Türbesi. … Nasreddin Hoca Gülmece Parkı … Nasreddin Hoca Arkeoloji ve Etnografya Müzesi (Rüştü Bey Konağı) … Küçük Ayasofya Camii. … Seyyid Mahmud Hayrani Türbesi. … Tarihi Ulu Cami. … Akşehir’de bir günlüğüne gezilecek yerler. … EberseeDaha fazla makale…

Akşehir’de ne yetişir?

Akşehir’de sulama ve kuru tarım yapılmaktadır. Sebze ve meyve yetiştiriciliği gelişmiştir ancak tahıl ürünleri, pancar, tahıllar, baklagiller, endüstriyel ürünler ve hayvan yemi de önemli bir yer tutar. Bölgenin iklimi karasaldır. Ayrıca Orta Anadolu ve Orta-Batı Anadolu ikliminin geçiş noktasıdır.

Konya’nın en büyük mahallesi neresi?

TÜİK verilerine göre Yazır ilçesi 68 bin 944 kişilik nüfusuyla birinci, Bosna Hersek ilçesi 39 bin 845 kişilik nüfusuyla ikinci, Sancak ilçesi ise 36 bin 748 kişilik nüfusuyla üçüncü sırada yer aldı.

Akşehir’den ne alınır?

Akşehir LezzetleriAkşehir Hersesi.Akşehir KirazAkşehir Vişne Lokumu.Akşehir Peynirli BaklavaAkşehir Tahinli Pide.Akşehir Tandır Kebabı

Akşehir’de ne yetişir?

Kiraz, çilek ve hububat üretimiyle tarımsal üretimde öne çıkan Akşehir’imiz, aynı zamanda örtü altı tarımı gibi alternatif tarımsal üretimiyle de dikkat çekiyor.

Konya’nın neyi meşhur hediyelik?

Küflü peynir, Tulum peyniri, Gevrek, Mevlana şekerlemeleri ve lokum mutlaka almanız gereken lezzetler arasında yer alıyor. Mevlana figürleri, halılar ve kilimler de şehirde sıkça görülebilecek hediyelik eşyalar arasında yer alıyor.

Konya’nın en meşhur yiyeceği nedir?

Konya mutfağının ünlü yemekleri arasında Dilber Dudağı, Etli Ekmek, Arabaşı Çorbası, Çebiç, Tirit Kebabı, Papara, Mevlana Böreği gibi çeşitli lezzetler yer alır. Konya denilince akla ilk gelen yemeklerden biri Etli Ekmek’tir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Şahinbey Escort